Va ajunge „Hitler in love” pe podium?

9
6.294 citiri

Ultimul recital inscris in concursul Galei Star 2009, „Hitler in love”, a trezit opinii diferite. Membri ai juriului au criticat violenta de imagine si de limbaj si ponderea importanta a scenografiei intr-un spectacol inscris intr-un festival dedicat artei actorului. Va ajunge „Hitler” pe podium?

Voi ce parere aveti? Voi reveni cu fotografii si cu un interviu cu Dumitru Acris, Hitlerul indragostit de pe scena acestui festival de one – man- show organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”.

Later edit: Dumitru Acris a fost premiat la Praga

9 COMENTARII

  1.  ,Mi-a placut in mod deosebit aceasta piesa.Cred ca a fost cel mai complex recital din cele prezentate anul acesta(le-am vazut pe toate).Imi pare extrem de rau ca nu a plecat cu un premiu,il merita din plin.Subiectul a fost complex ,iar personajul foarte greu de interpretat avand in vedere multiplele probleme psihice ,mintale si emotionale de care suferea Hitler.Multi nu cunosteau informatii despre viata lui  Hitler si au gasit acest spectacol prea violent in limbaj si gesturi,dar Dumitru Acris nu a facut altceva decat sa ne prezinte un aspect din viata dictatorului intr-un mod chiar finut.Pacat.
    Am facut parte din juriul elevilor si ma asteptam ca macar colegii mei sa fie mai deschisi, dar putini au fost cei care au vrut sa ia aceasta piesa in discutie.Unii o gaseau vulgara:)).sa fim seriosi,astea nu sunt decat false pudori.
    A fost ceva la piesa moldoveanului ce nu a mers,dar nu imi dau seama ce.Jocul lui actoricesc mi s-a parut in regula,dar a fost ceva ce nu m-a atins,cred ca tonalitatea vocii.In rest a fost o.k.Oricum a fost de departe mai buna ca(prea) mult premiata piesa de aseara(dupa umila mea parere,desigur).

  2. Intr-adevar aceasta piesa merita macar un premiu.A fost o piesa foarte grea, complexa si epuizanta iar interpretarea aproape perfecta.Piesa chiar a transmis dar probabil oamenii au fost foarte socati de subiectul, abordarea si regia piesei incat au pus o bariera si au refuzat inca de la inceput sa fie deschisi si sa incerce sa inteleaga ceea ce actorul acela incerca sa spuna.Piesa nu mi s-a parut violenta si e pacat ca judecam imediat o idee si o viziune originala si sincera asupra unei probleme.Bine ca ce e tot timpul la televizon nu ni se pare atat de vulgar si violent dar o piesa ca asta da. Singurul lucru care m-a deranjat a fost muzica putin cam multa dupa parerea mea insa in rest….felicitari.

  3. Intr-adevar spectacolul a fost f complex, chiar solicitant/incomod de urmarit. Tonalitatea vocii a lasat de dorit este adevarat dar cred si eu ca ar fi meritat un premiu. Mie si japoneza mi-a facut impresie buna, e f delicata, expresiva, fotogenica. Dar limba japoneza nu mi-a placut niciodata, mi se pare stridenta si poate si asta a dezavantajat-o un pic. Cred ca japonezei i s-ar fi potrivit totusi un alt rol decat cel pe care l-a interpretat. E dificil de ales, multi au fost buni, eu o preferam de departe pe Iulia Colan dar e cam stupid totusi unul sa ia 3 premii iar altul care deasemenea a transmis ceva sa fie lipsit de apreciere. Cei premiati au fost buni, din cei trei – Vidosavljevic, Colan si Teleoaca n-am vazut-o insa pe marea castigatoare – Mihaela Teleoaca – decat in filmuletul postat aici de farafiltru si ce am vazut nu m-a convins deloc, mi s-a parut f egala cu ea insasi. Dar daca vedeam spectacolul poate eram de alta parere.

  4. Si mie mi-a placut japoneza.Ce m-a intrigat a fost subiectul pe care l-a ales.Ma asteptam la alt fel de piesa.Regia a fost interesanta si jocul ei foarte frumos.Dintre piesele fetelor aceasta mi-a dat cel mai mult de gandit,a fost mult mai  subtila ca celelalte.Si actrita foarte interesanta.

  5. "Hitler in love" este invitat la Berlin si Moscova…uoops !adica juriul iar e pe pustii ca si anul trecut cand o concurenta ,aici la Bacau nu a luat nimic iar la Bucuresti a luat premiul Uniter ? nashpa neica !

  6. Mi se pare vocea putin ragusita fata de normal dar poate e de la slaba calitate a filmarii. Sa fim seriosi, am vazut spectacole mult mai vulgare, acesta nu mi se pare deloc vulgar, cateva dintre expresiile de acolo sunt intalnite la tot pasul in mediul social, ma refer la strada. A fost dur? Oare? Imi amintesc un spectacol corean mult mai dur, sadic as putea spune, un tip murea asasinat intr-o cada si „ploua” cu sange peste spectatori…asta as numi eu o imagine violenta. Putina violenta(dupa umila mea parere)nici nu se compara cu ceea ce facea Hitler, a se studia putin istoria holocaustului. In fine, sa vedem cum o sa fie la festivalul din Turcia…poate premiaza ei ce nu am putut noi;))

LĂSAȚI UN MESAJ